Mens & Werk – Organisaties Reorganisatie

Reorganisatie

Sluit er binnenkort een onderdeel in uw organisatie vanwege een nieuwe ontwikkeling? Gaat het economisch minder goed in uw industrie? In zulke gevallen moeten organisaties vaak overgaan tot een reorganisatie. Kan jouw organisatie hierbij ondersteuning gebruiken om het in goede banen te leiden? De ervaren experts van Menea helpen u hiermee en staan u in het hele proces bij.

Reorganisatie: onvermijdelijk voor jouw organisatie?

Er komt veel af op je organisatie door een nieuwe ontwikkeling of een invloed van buitenaf. Het gaat niet goed met jouw industrie. Of je constateert dat er veel mensen zitten op een functie die eigenlijk niet meer nodig is vanwege de toenemende robotisering van taken. In zulke gevallen weeg je de kosten en opbrengsten tegen elkaar af. Vaak is de vervelende maar onvermijdelijke conclusie dat je het aantal werknemers moet verminderen. Wat is vervolgens de beste aanpak?

Wat kan Menea voor je betekenen?

Hoe vroeger je ons erbij haalt, hoe meer we kunnen ondersteunen in het gehele proces. Omdat hier verschillende partijen bij betrokken zijn, is het belangrijk om van tevoren te bepalen hoe de communicatie eruit zal zien. Menea treedt meer op als sparringpartner dan als adviseur. Wij zijn overal bij en staan altijd naast je om de – vaak ingrijpende – gevolgen van wat er gebeurt mede op te vangen. Omdat we al met veel reorganisaties hebben geholpen, weten we alles over ondernemingsraden, vakbonden, politieke ontwikkelingen en de meest recente wet- en regelgeving. Ook zijn we in staat om de context van jouw reorganisatie te begrijpen. Daardoor kunnen we het proces grondig en constructief met je aanpakken. Bovendien bieden we hulp bij diverse aspecten van de uitvoering van reorganisaties, zoals het inrichten van een mobiliteitscentrum, het daadwerkelijk begeleiden van management en medewerkers, netwerken en nazorg.

Expertise en hulp nodig bij een reorganisatie?

Staat er een reorganisatie voor de deur en kan jouw organisatie hierbij de nodige ondersteuning gebruiken? Neem gerust contact met ons op. We bespreken de mogelijkheden graag met je.

We hebben een zeer prettige ervaring met Menea, zij verzorgen onze verzuim en re-integratie sinds eind 2012, we kunnen ons niet meer indenken hoe het was voor die tijd.