Mens & Werk – Organisaties Verzuim & Re-integratie

Verzuim en re-integratie

Hoe houd je je medewerkers betrokken en gezond? Heeft je organisatie een hoog ziekteverzuim? Heb je een langdurig zieke medewerker? Verzuim en re-integratie zijn lastige zaken die je het liefst voorkomt. En als ze zich toch voordoen, moet je een oplossing vinden die passend is voor jou én de werknemer. Menea helpt je er graag bij.

Van curatief naar preventief: welke oplossing heb jij nodig?

De betrokkenheid en bevlogenheid van medewerkers stimuleren is één van de voornaamste doelen binnen de organisatie. Want betrokken medewerkers zijn productieve medewerkers. Wanneer er op dit gebied een kink in de kabel komt, is er sneller sprake van stress. Deze eerste stap richting ziekte en verzuim wil je uiteraard voorkomen. Je gaat dus het liefst preventief te werk. Maar wat doe je als je momenteel al een langdurig zieke medewerker hebt die – mede door wet- en regelgeving – niet meer kan terugkeren naar de werkplek? In zo’n geval moet je curatief te werk gaan. Het liefst met de hulp van een doorgewinterde expert die naar een constructieve oplossing zoekt.

Wat kan Menea voor je betekenen?

Welke alternatieven zijn er? Wat is een goede oplossing voor jou én je werknemer? Menea helpt je deze vragen te beantwoorden. Wij ondersteunen je in alle stappen die je volgens wet- en regelgeving moet nemen. Zo vergroot je de kans op een succesvolle re-integratie en voorkom je sancties van het UWV. Onze arbeidsdeskundigen en re-integratiespecialisten ontzorgen je en denken graag mee over mogelijkheden. Hieronder valt terugkeer in het eigen werk of ander werk binnen de organisatie (spoor 1), maar ook het zoeken naar passend werk bij een andere werkgever (spoor 2). Een open en heldere communicatie tussen alle betrokken partijen is daarbij essentieel, zodat iedereen op één lijn zit en de focus in de re-integratie helder is. Bij ons kun je rekenen op een warme overdracht: onze adviseur treedt in gesprek met de werkgever én de betrokken medewerker. Dat wij dit driegesprek vanaf het begin voeren, maakt ons bureau uniek.

Begeleiding, ondersteuning en ontzorging nodig?

Wil je weten hoe Menea jouw organisatie kan helpen? Neem gerust contact met ons op. We bespreken de mogelijkheden graag met je.

We hebben een zeer prettige ervaring met Menea, zij verzorgen onze verzuim en re-integratie sinds eind 2012, we kunnen ons niet meer indenken hoe het was voor die tijd.