Training & Coaching – Professionals – Zelfstandig ondernemerschap

Zelfstandig ondernemerschap

Welke financiële gevolgen horen bij het zelfstandig ondernemerschap? Wat zijn de mogelijkheden met mijn huidige financiële situatie? Wat komt er kijken bij een eigen onderneming? Past het ondernemerschap bij jou? Menea helpt je graag bij het beantwoorden van dergelijke vragen.

Zelfstandig ondernemerschap: iets voor jou of toch niet?

Je werkt al jarenlang in loondienst, maar het ondernemerschap kriebelt. Of je bent momenteel op zoek naar een baan en overweegt ondernemerschap als alternatief voor een loondienstverband. Je ziet meer en meer medewerkers de sprong wagen van loondienst naar eigen bedrijf. De vrijheid lonkt, maar vraagt tegelijkertijd om een grote verandering in mindset. En natuurlijk moet je je financiële situatie goed in kaart brengen om te bepalen wat jouw mogelijkheden zijn. De centrale vraag is of het zelfstandig ondernemerschap écht bij jou past. Hoe kom je hierachter?

Wat kan Menea voor je betekenen?

Wij zijn zelf ondernemers en hebben alle fases van het ondernemerschap doorlopen. Daardoor hebben we aan den lijve ondervonden wat het betekent om ondernemer te zijn. We kunnen dus als geen ander testen of het zelfstandig ondernemerschap bij jouw persoonlijkheid past en welke financiële gevolgen het heeft. Dit doen we onder meer middels een ondernemersscan, die jouw aanleg, kwaliteiten, ontwikkelpunten en ontwikkelbaarheid als potentiële ondernemer in kaart brengt. Daarnaast delen we onze actuele kennis omtrent wet- en regelgeving met je, zodat je eventuele valkuilen kunt vermijden. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen, risico’s afdekken en kansen optimaal benutten!

Hulp en expertise nodig bij het maken van een keuze?

Vind je het prettig om professioneel advies in te winnen voordat je een beslissing neemt? Wil je de stap naar zelfstandig ondernemerschap niet alleen nemen? Neem gerust contact met ons op. We bespreken de mogelijkheden graag met je.

We hebben een zeer prettige ervaring met Menea, zij verzorgen onze verzuim en re-integratie sinds eind 2012, we kunnen ons niet meer indenken hoe het was voor die tijd.