Pre-mobiliteit

Jouw organisatie beweegt continu, laat jouw medewerkers ook mee bewegen!

Pre-mobiliteit gaat over de mate waarin medewerkers zelfstandig en ongedwongen van positie willen veranderen. Vaak zie je dat werkgevers (maar ook medewerkers zelf) zich afwachtend opstellen wat mobiliteit betreft, totdat het belang opeens wél duidelijk wordt door bijvoorbeeld een reorganisatie of downsizing. Er moet dan snel geschakeld worden over de toekomstige werkplek van een medewerker.  

Waar mobiliteit niet per se gaat over de intrinsieke wens van medewerkers om van werksituatie te veranderen, gaat pre-mobiliteit juist over wat een medewerker écht wil en hoe hij of zij hier proactief aan kan werken. De coaches van Menea helpen jouw medewerkers graag om dit te ontdekken.  

Wanneer heeft jouw organisatie baat bij een Pre-mobiliteitstraject?

Ook organisaties die niet voor grote veranderingen staan hebben te maken met – misschien minder zichtbare – HR-problematiek. Want ben je je bewust dat ook ontwikkelingen van de organisatie in het algemeen effect hebben op jouw medewerkers? Als een organisatie zich ontwikkelt, en de medewerker zelf ontwikkelt niet mee, dan komt iemand gaandeweg op achterstand te staan. Het is dan wachten op de klap. 

“We hebben al langere tijd een zakelijke relatie met Menea; ze zijn altijd professioneel en efficiënt. De lijnen zijn kort, mijn contactpersoon reageert snel en als ik vragen heb, worden deze altijd snel beantwoord.”

Cedeo – onafhankelijk klanttevredenheidsonderzoek

Dit bereik je met de inzet van de coaches van Menea

Pre-mobiliteit betekent dat je medewerkers in beweging laat komen, voordat het te laat is. In samenwerking met één van onze coaches kijkt de medewerker naar de verschillende mogelijkheden, waardoor er langer en gelukkiger kan worden doorgewerkt.  

Door een gesprek op maat en bijvoorbeeld een loopbaanscan komen medewerkers achter hun persoonlijke kwaliteiten, motivatie en drijfveren. Daarna wordt een doelgericht actieplan opgesteld. Als mensen bewust keuzes maken, neemt hun energie toe en komen ze in beweging! 

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? 

Wil jij het aanwezige talent binnen de organisatie ten volste benutten? Neem gerust contact op met Menea. We bespreken de mogelijkheden graag met je.