Vitaliteit

Creëer een vitale organisatie en voorkom verzuim

Waar liggen de knelpunten binnen jouw organisatie als je het hebt over vitaliteit? Is het verzuimbeleid niet passend, of is er te weinig inzicht in het verzuim? Misschien loop je rond met de vraag: hoe houd ik mijn medewerkers fit en vitaal? Wellicht zitten sommige medewerkers niet lekker op hun plek, maar hoe kom je daar – op tijd – achter? Allemaal vragen die kunnen spelen rondom de term vitaliteit.   

Waarom fit en vitaal werken bijdraagt aan een gezonde organisatie

Misschien is de overkoepelende vraag die gesteld kan worden: hoe fit en vitaal is mijn organisatie? Is dit meetbaar? En hoe meet je dit dan? Er kan gekeken worden naar verzuimcijfers, een medewerkerstevredenheidsonderzoek en bijvoorbeeld de mate van werkplezier. Onze coaches kunnen onderzoeken wat er leeft en speelt binnen jouw organisatie en een traject op maat maken.  

“Als het ter sprake komt, zal ik mijn ervaringen delen en Menea als goede optie noemen.”

Cedeo – onafhankelijk klanttevredenheidsonderzoek

VitalFacts: zo maken onze coaches jouw organisatie vitaal

VitalFacts en Menea is een samenwerking met een unieke combinatie van kwalitatieve en kwantitatieve informatie én actieve begeleiding. Dit doen we door het gebruik van een activity tracker en vragenlijsten te combineren met live en online coaching. Resultaten zijn onder andere: meer inzicht, meer energie, minder stress en een betere werk-privé balans, met als uiteindelijke doel: minder verzuim! 

Met deze tips en tricks houd je jouw medewerkers fit!

Elke organisatie wil graag fitte medewerkers. Maar wat houdt dat precies in? Fitte medewerkers zijn op fysiek, mentaal én financieel gebied gezond. Wil je de vier pijlers van amplitie – gezondheid, bevlogenheid, talentontwikkeling en werk-/leefinrichting – verweven door jouw organisatie? Dan komt er vaak meer bij kijken dan dat je in eerste instantie denkt… Lees de tips ter inspiratie! 

Dit kan Menea voor jouw organisatie betekenen  

Menea kan ook jouw organisatie helpen bij het creëren en behouden van een vitale organisatie. Neem gerust contact met ons op. We bespreken de mogelijkheden graag met je.