Arbeidsmarktgerichte trainingen (online)

Geef je medewerker de juiste hulp bij het zoeken van een nieuwe baan

Is jouw medewerker op zoek naar een nieuwe baan? Dan helpen onze coaches hem of haar daar graag bij. Met onze arbeidsmarktgerichte trainingen – eventueel aangevuld met coaching – vindt jouw medewerker ongetwijfeld een nieuwe uitdaging buiten de organisatie. 

Zo vindt jouw medewerker een nieuwe baan

De arbeidsmarktgerichte trainingen van Menea omvatten verschillende trainingen die een medewerker ondersteunen bij het vinden van een nieuwe functie.  

“Wij hebben een langdurige relatie met Menea en er is dan ook niet per se sprake van afronding. Wel wordt er regelmatig, en in ieder geval aan het einde van een traject, geëvalueerd. Hierbij geven we over en weer feedback en hier wordt ook echt naar gehandeld. Heel fijn.”

Cedeo – onafhankelijk klanttevredenheidsonderzoek

Omgaan met veranderingen

Cv & brief

Waar staat de medewerker in het verwerken van de verandering? Heeft de medewerker de onzekerheid die gepaard gaat met het verlaten van de organisatie een plek gegeven? Het doel van deze training is om de medewerker handvatten te geven voor zijn of haar eigen veranderproces. 

Tijdens deze training leert de medewerker een curriculum vitae (cv) te maken, dan wel het bestaande cv te toetsen aan de eisen die anno nu aan een cv worden gesteld. Hoe zorg je er als sollicitant voor dat jouw cv eruit springt? Hoe lees je een vacature en welke informatie haal je daaruit? We maken een vacature-analyse en stellen een persoonlijke en concrete sollicitatiebrief op. 

Sollicitatiegesprekken

LinkedIn

Het is zover! De medewerker is uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek! Maar, hoe bereid hij of zij zich hierop voor? In deze training oefent de medewerker (met andere deelnemers) met het voeren van een sollicitatiegesprek. Ook de STAR-interviewmethode komt aan bod, zodat de medewerker zijn of haar kwaliteiten concreet leert onderbouwen.  

In de huidige tijd is Social media voor de medewerker onmisbaar. Voor zakelijk gebruik is het hebben van een LinkedIn-profiel essentieel. Tijdens deze training leert de medewerker niet alleen hoe de verschillende knoppen werken, maar ook zichzelf optimaal te presenteren en de eigen zichtbaarheid te vergroten. 

Presenteren met PIT

Netwerken

Tijdens deze training gaat de medewerker aan de slag met een ‘elevator pitch’: een korte krachtige boodschap die de unieke talenten zichtbaar maakt en interesse wekt bij de ander. De medewerker sluit de training af met een concrete presentatie over zichzelf. 

Bij het veroveren van een nieuwe baan of bij het opstarten van een eigen onderneming is netwerken essentieel. Medewerkers ervaren het netwerken voor zichzelf of voor nieuw werk vaak als lastig. Tijdens deze training brengt de medewerker het netwerk in kaart, leert de medewerker netwerken op een manier die bij hem of haar past en gaan we aan de slag met een eigen netwerkplan. 

Dit kan Menea voor jouw medewerkers betekenen  

Onze coaches kunnen jouw medewerker helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Neem gerust contact met ons op. We bespreken de mogelijkheden graag met je.