Outplacement

Zo help je jouw medewerkers op weg naar een nieuwe baan

Soms nemen werkgevers en medewerkers afscheid van elkaar. Dat kan verschillende redenen hebben. Misschien zit een medewerker niet meer op de juiste plek of staat er een reorganisatie op de planning? De professionals van Menea helpen jou als werkgever met het vinden van – én het begeleiden in – een passende oplossing voor de medewerker(s).  

Outplacement met een persoonlijke aanpak

Een medewerker succesvol begeleiden naar een nieuwe baan? Dat begint met persoonlijke aandacht. De loopbaancoaches van Menea helpen bij het bepalen van de juiste richting en de acties die moeten worden ondernomen om jouw medewerker te laten slagen op de arbeidsmarkt.  

Zo werken we aan persoonlijk inzicht: wat zijn de sterke punten van een medewerker en waar haalt hij of zij nou écht werkgeluk uit? De persoonlijke coach helpt daarnaast bij het vinden van de juiste vacatures, bij het starten van een eigen bedrijf en biedt hulp bij contact met officiële instanties. 

Daarnaast coachen wij medewerkers van LBO t/m HBO-WO niveau. Management en directieleden worden door een senior of executive coach begeleid. Gedurende het outplacementtraject wordt een medewerker dus van A tot Z begeleid. Ook nazorg is standaard inbegrepen. 

Menea is echt een specialist in het begeleiden van personeel naar de juiste plek. Hierbij houden ze altijd de menselijke maat in het oog, ze kiezen altijd voor een persoonlijke benadering die past bij de deelnemer. Daar wordt veel aandacht aan gegeven in het voortraject.”

Cedeo – onafhankelijk klanttevredenheidsonderzoek

Dit kan Menea voor de organisatie betekenen

Hulp bij een outplacementtraject

Een outplacementtraject bij Menea? Laat ons met je meedenken vanuit onze jarenlange ervaring! Niet als adviseur maar als sparringpartner. Als betrokken werkgever weet je dat de medewerker bij Menea in goede handen is en zijn of haar werkgeluk hervindt. We bieden een resultaatgericht proces, begeleid door zeer ervaren en kundige coaches. 

Nieuwsartikelen

Aan de slag met amplitie: hier moet je op letten

Je hoort de term ‘amplitie’ steeds vaker. Het is een aanpak om het welzijn van je medewerkers te versterken, wat bijdraagt aan een sterke en flexibele organisatie. Maar voordat je als organisatie concreet aan de slag gaat met amplitie, is

> Lees meer

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen Menea?