Reorganisatie

Het opnieuw inrichten van jouw organisatie, wij helpen je er graag bij!

Ben je als organisatie continu in beweging? Sluit er binnenkort een onderdeel binnen jouw organisatie vanwege een nieuwe ontwikkeling? Of gaat het economisch minder goed? In zulke gevallen moet je soms overgaan tot een reorganisatie. Kan jouw organisatie ondersteuning gebruiken om de personele gevolgen in goede banen te leiden? De ervaren coaches van Menea staan de organisatie in het hele proces bij. 

Reorganisatie: dit kan Menea voor jouw organisatie betekenen

Helaas kom je soms tot de onvermijdelijke conclusie dat een aantal medewerkers de organisatie gedwongen moet verlaten. Wel voel je je verantwoordelijk en wil je boventallige medewerkers externe hulp bieden bij een volgende loopbaanstap. Wat is hierin de beste aanpak voor zowel de vertrekkende als blijvende medewerkers?  

Hoe eerder in het proces je ons inschakelt, des te beter we kunnen ondersteunen in het gehele proces. Hierbij putten wij uit een schat aan praktijkervaringen die wij graag met je delen.  

“Ze denken echt met ons mee. Toen er allerlei beperkingen ontstonden door de coronamaatregelen, dachten ze goed met ons mee over mogelijke oplossingen.”

Cedeo – onafhankelijk klanttevredenheidsonderzoek

Sparringpartner bij een reorganisatie

Menea treedt meer op als sparringpartner dan als adviseur. Wij staan naast je en vangen de – vaak ingrijpende – gevolgen van wat er gebeurt zoveel mogelijk op. Met onze ruim 30 jaar ervaring weten we alles over ondernemingsraden, vakbonden, politieke ontwikkelingen en de meest recente wet- en regelgeving. We zijn in staat de context van jouw reorganisatie snel te doorgronden.  

Bovendien bieden we hulp bij de uitvoering van reorganisaties. Denk aan aspecten als: het inrichten van een mobiliteitscentrum, het daadwerkelijk begeleiden van management en medewerkers, netwerken en nazorg. 

Expertise en hulp nodig bij een reorganisatie? 

Staat er een reorganisatie voor de deur en kan jouw organisatie hierbij de nodige ondersteuning gebruiken? Neem gerust contact met ons op. We bespreken de mogelijkheden graag met je. 

Menea zet in beweging