Loopbaanontwikkeling & begeleiding

Herontdek de motivatie en mogelijkheden van jouw medewerkers

Het streven naar meer werkplezier staat steeds hoger op de agenda van werkgevers. Dat is ook niet gek, want jouw medewerkers functioneren beter wanneer zij gelukkig zijn op én met hun werk. Gun jij het jouw medewerkers – en daarmee de organisatie – ook om te ontdekken waar talenten en kwaliteiten liggen om zo beter te kunnen presteren? Investeer dan in loopbaanontwikkeling en begeleiding. Menea helpt medewerkers grip te krijgen én te houden op hun loopbaan en ontwikkeling. Wij bieden persoonlijk maatwerk voor loopbaanvragen. 

Stimuleer medewerkers om duurzaam inzetbaar te zijn!

Een loopbaanontwikkelingstraject geeft de medewerker inzicht in het eigen kunnen en de ontwikkelmogelijkheden. We starten een traject met een intakegesprek en een loopbaancheck. Vervolgens vindt er een coachgesprek plaats. Onze coach formuleert in samenwerking met de medewerker praktische doelen en handvatten: er volgt een maatwerktraject. Dit traject eindigt wanneer de medewerker weer helemaal op zijn of haar plek zit en gemotiveerd en blij aan het werk is. 

“Na onze gesprekken komen zij met een voorstel en vaak is dit direct naar onze wens en soms schaven we er nog wat aan of af. Maar we komen er altijd snel uit.”

Cedeo – onafhankelijk klanttevredenheidsonderzoek

Nieuwsberichten

Dit kan Menea voor jouw organisatie betekenen

Wil jij ook jouw organisatiedoelen behalen met behulp van gelukkige medewerkers? En kunnen jij en je medewerkers daarbij wel wat ondersteuning en begeleiding gebruiken? Neem gerust contact met ons op. We bespreken de mogelijkheden graag met je.