Menea: Top 3 NPS-score HR-advies bureaus

Menea: Top 3 NPS-score HR-advies bureaus

Jazeker, een hele prestatie. Uit het jaarlijks onderzoek van het Management Team magazine naar beste dienstverleners in 2019 is Menea, met stip, in de top 3 HR-advies bureaus betreft de NPS score binnengekomen. Een hele goede notering waar we als Menea ontzettend trots op zijn!

Wat is de kracht van Menea?

In het kort: onze mensen, onze methodiek en voortdurende innovatie. De coaches, de ondersteuning en onze accountmanagers zijn allemaal uiterst vakkundig. Combineer dit met een goede teamspirit en je hebt de juiste ingrediënten voor een mooie organisatie.

Persoonlijke aandacht

Bij Menea draait het om persoonlijke aandacht. Menea luistert, adviseert, handelt en voert uit waarbij altijd de kandidaat in het middelpunt staat. Hierbij maken we gebruik van onze jarenlange ervaring en combineren deze met de laatste inzichten en trends. De kandidaat ervaart in de begeleiding Menea vooral als partner. Hetzelfde geldt voor onze klanten. Wij gaan graag samenwerking aan en opteren minder snel voor alleen een opdrachtverlening.

Innovatie

We hebben een neus voor nieuwe HR-ontwikkelingen of trends en zijn er meestal vroeg bij om deze in onze dienstverlening toe te passen. Denk hierbij aan de grootschalige inzet van loopbaanchecks of een menukaart opzet voor outplacement. Menea is ook een van de eerste bureaus die in ‘the cloud’ werkt en het keurmerk ISO 27001 mag dragen. Klanten weten dat niet alleen de dienstverlening goed wordt uitgevoerd, maar ook dat hun gegevens veilig bij ons zijn.

Al 30 jaar toonaangevend

Nu Menea ook nog eens 30 jaar bestaat kunnen we met recht zeggen, uiteraard met pieken en dalen, dat we een van de beste HR-adviesbureaus van Nederland zijn. Als een van de grootste onafhankelijk adviesbureaus werken we al vele jaren samen met zowel grote corporate opdrachtgevers als veel MKB bedrijven. Dat we nu deze goede NPS-score krijgen hebben we aan deze klanten, maar zeker ook aan onze medewerkers te danken.

30 jaar een mijlpaal?

Dat kun je wel zeggen. Menea is gestart in een tijd dat detacheringen, met name bij de overheid, hot topic was. Midden jaren 2000 kwam onder invloed van de crisis de omslag naar curatieve diensten rondom loopbaanbegeleiding zoals outplacement en re-integratie. De afgelopen jaren is de loopbaanbegeleiding ook voor een groot gedeelte opgeschoven naar de preventieve kant. Het thema duurzame inzetbaarheid vind je overal terug en is leidend in al onze dienstverlening. Menea en psychologisch adviesbureau Hof hebben altijd kunnen anticiperen op trends en actuele vragen van klanten.

Nog een keer 30 jaar en dan blijvend in de top 3?

Wat mij betreft zeer zeker. HR-advies blijft, uiteraard met accent verschillen. Onze kracht komt vanuit de medewerkers en de combinatie van innovatie en persoonlijke aandacht. Actueel blijven en jezelf voortdurend opnieuw uitvinden is onlosmakelijk verbonden met Menea. Denk hierbij aan digitale beoordeling en hybride vormen van loopbaanbegeleiding zoals e-coaching met een sterke persoonlijke ‘touch’, sociale HR-aanpak voor jongeren vanuit talent management en een 55+ programma rondom het thema duurzame inzetbaarheid en loopbaanvernieuwing. Kijk hier voor meer informatie over talentontwikkeling.

Ernst Runge, directeur Menea & psychologisch adviesbureau Hof

LinkedIn
Twitter
Facebook

Duurzame inzetbaarheid in het onderwijs

De werkdruk op leerkrachten is al jarenlang veel te hoog: steeds meer leraren hebben stress en vinden geen of een stuk minder plezier in hun werk. Zonde! Want hierdoor stroomt personeel weg en wordt nieuw personeel afgeschrikt.

Als schoolleider sta je voor een dubbele uitdaging: aan de ene kant wil je binnen het onderwijs nieuw personeel aantrekken en aan de andere kant wil je het personeel dat er is, zo goed mogelijk aan het werk houden.

We delen in deze whitepaper 9 tips en tricks voor een vitale onderwijsorganisatie waar leerkrachten het werkgeluk weer terugvinden. Ook leggen we de kern van het probleem bloot. Waardoor stroomt personeel weg of valt personeel uit binnen de onderwijssector?

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen Menea?

Overspannen arbeidsmarkt? Met interne mobiliteit ontdek je het potentieel dat je al in huis hebt!