Erna Jongman

Arbeidsdeskundige | Loopbaancoach

Ik ben Erna Jongman en sinds april 2020 werk ik bij Menea als loopbaancoach en als gecertificeerd en geregistreerd arbeidsdeskundige. Vanuit deze rol verricht ik arbeidsdeskundige onderzoeken, spoor 2-trajecten en loopbaantrajecten.

Mijn nieuwsgierigheid in wat mensen beweegt in werk en mijn overtuiging dat ieder mens op zijn of haar eigen wijze kan deelnemen aan het arbeidsproces is de drijfveer in mijn werk. Het samen met iemand onderzoeken wat een passende werkplek kan zijn geeft mij energie.

Sinds 2001 geef ik hier met veel plezier en passie invulling aan. Vanaf die tijd ben ik werkzaam binnen de re-integratie wereld. Begonnen als coach bij een re-integratiebedrijf, daarna bij UWV en nu bij Menea.

Bij het re-integratiebedrijf begeleidde ik mensen met een bijstandsuitkering naar werk, maar activeerde ik ook mensen vanuit een sociaal isolement naar bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. Bij UWV heb ik diverse functies vervuld. Eerst als re-integratiecoach waar ik mensen met een werkloosheidsuitkering begeleidde naar werk of zelfstandig ondernemerschap. Vervolgens heb ik de interne opleiding tot arbeidsdeskundige afgerond. Sindsdien werkte ik als arbeidsdeskundige, waarbij ik zowel ervaring heb binnen de claimbeoordeling als met de begeleiding naar werk van mensen met een WIA-uitkering of een Wajonguitkering.

Bij Menea kan ik deze ervaringen goed inzetten en werkgevers en werknemers adviseren in re-integratievraagstukken. Als arbeidsdeskundige kijk ik naar welke mogelijkheden er zijn bij de eigen werkgever of, wanneer dit niet mogelijk is, bij een andere werkgever.

In mijn vrije tijd sport ik graag buiten. Dit kan goed in de bosrijke omgeving waar ik woon. Hier kan ik naar hartenlust hardlopen en fietsen. Verder ga ik graag met de motor op vakantie.

Wat kan Erna Jongman voor jou betekenen?

Bel 030 – 602 00 00 of mail naar info@menea.nl om met één van onze medewerkers te spreken of laat ons bellen door onderstaand uw telefoonnummer achter te laten