Linda Koolen

Loopbaancoach

Ik ben Linda Koolen, woon in Venlo (Noord-Limburg) en ben een senior Noloc gecertificeerde loopbaanadviseur. Sinds 2016 ben ik als freelancer verbonden aan Menea.

Onlangs ben ik gestart met een opleiding tot gecertificeerd Vitaloog, waarmee ik mij verder wil gaan specialiseren binnen vitaliteitsmanagement.

Als senior loopbaanadviseur begeleid ik werknemers en werkzoekenden naar een nieuwe baan. Ik neem thema’s onder de loep als: het geven van inzicht in het zelfbeeld, de ambitie, talentontwikkeling en arbeidskansen. Daarbij houd ik sterk rekening met de goede balans tussen zelfanalyse en een actieve benadering van de arbeidsmarkt. Ik werk met de zelfredzaamheid van de kandidaat en schroom niet om deze hun sterke en zwakke punten voor te houden.

Het meedenken en laten omdenken nadat iemand zijn of haar baan verloren is om welke reden dan ook, is voor mij een uitdaging. De moderne manier van solliciteren, door veel gebruik te maken van netwerken en social media, vind ik voor iedere werkzoekende een belangrijk thema.

Een leven lang werken bij één werkgever of zelfs in één functie komt steeds minder vaak voor. De snel veranderende manier waarop we werken vraagt van werkgevers en werknemers een nieuwe instelling. Werknemers kunnen niet meer achteroverleunen zodra de vaste baan binnen is, maar moeten continu blijven nadenken over hun werkleven. Werkgevers en werknemers ondersteunen met duurzame inzetbaarheid.

Ik omschrijf mijzelf als een eigenzinnige coach en adviseur die vooral werkt met de methodiek GBV: “gezond boeren verstand” en mensen durft te bewegen om buiten hun geijkte paden te stappen. Het resultaat van een krachtig ontwikkelgesprek is dat mensen in beweging komen en meer eigen regie nemen op hun ontwikkeling. Want alles wat je aandacht geeft groeit! Ik ben iemand met een passie voor Mens en Loopbaan.

Sinds 2009 ben ik actief als freelancer voor Zuid-Oost Nederland en heb een eigen kantoor in Venlo. Hobbymatig houd ik enorm veel van reizen en heb ik een tweede woning in Turkije. Ik heb een aantal jaren geleden privélessen genomen om de Turkse taal te leren om mij goed in de lokale bevolking in te kunnen leven.  Als Limburgse ben ik natuurlijk Bourgondisch aangelegd en houd ik ook van lekkere gerechten maken.

Naast werk en reizen ben ik vrijwillig als commissielid betrokken bij het Zomerparkfeest vitaliteitscoördinator. Dit is een vierdaags cultureel en muziekfestival in Venlo met ruim 100.000 bezoekers. Ik ben o.a. verantwoordelijk voor alle 1000 vrijwilligers voor de in- door-en  (soms) uitstroom, maar ook voor de verdere ontwikkeling van deze vrijwilligers in de (werk)maatschappij.

Linda Koolen

Wat kan Linda Koolen voor jou betekenen?

Bel 030 – 602 00 00 of mail naar info@menea.nl om met één van onze medewerkers te spreken of laat ons bellen door onderstaand uw telefoonnummer achter te laten