Olivier Schneider

Loopbaancoach

Ik ben Olivier Schneider en ik werk als trainer en loopbaancoach bij Menea. 

De kern van mijn werk is coaching en advisering voor mensen die op zoek zijn naar (nieuwe) richting in werk. Dat kan door reorganisatie zijn, of als gevolg van persoonlijke ontwikkeling. En daarnaast verzorg ik coaching en training voor mensen die steviger in hun schoenen willen staan, in werk, communicatie en privé.

Door werkervaring en opleidingen begeleid ik mijn cliënten op een diepere laag, voorbij de ‘oppervlakkige tips en technieken’ die maar zelden het gewenste effect hebben. Ik wil zorgen voor een blijvende impact, een duurzame verandering in gedrag van mensen.

Mijn specialismen zijn loopbaanadvies, loopbaancoaching, coaching en training persoonlijke effectiviteit en communicatie, outplacement, sollicitatietraining en netwerktraining.

Ik heb veel ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen naar ander werk, ook vanuit langdurige uitkeringssituaties. Alle typen mensen hebben van mijn ondersteuning gebruik gemaakt: kantoorpersoneel, technisch, gezondheidszorg, onderwijs, overheid, mensen van niet-Nederlandse afkomst, jong en oud. De mensen die ik heb begeleid, koppelen terug dat mijn ondersteuning betrokken en resultaatgericht is en dat ik maatwerk lever. Ik heb ook ervaring binnen een groot intern mobiliteitscentrum; ik ben anderhalf jaar lang gedetacheerd geweest bij Rijkswaterstaat. Ook heb ik grotere mobiliteits- en outplacementtrajecten gecoördineerd.

Iedere ochtend sta ik op met klassieke muziek, wat samen met een kop goeie koffie voor mij dé basis is voor een mooie dag. Ik fitness een aantal keren per week en dan sla ik twee vliegen in één klap: ook mijn andere muzikale passie kan ik dan uitleven. Ik houd van pittige elektronische dansmuziek en ik vind niets lekkerder dan op die muziek lekker anderhalf uur te sporten. Luisteren en actie dus! 

Olivier Schneider

Wat kan Olivier Schneider voor jou betekenen?

Bel 030 – 602 00 00 of mail naar info@menea.nl om met één van onze medewerkers te spreken of laat ons bellen door onderstaand uw telefoonnummer achter te laten