Olivier Schneider

Loopbaancoach

Ik ben Olivier Schneider en ik werk als (loopbaan-) coach bij Menea.

Loopbaancoach is een prachtig en dankbaar beroep. De factor ‘werk’ is voor vrijwel iedereen zo bepalend in het leven, dat het veel impact kan maken om daar stappen in te zetten. En een bijdrage te kunnen leveren aan die impact is waar ik het al vele jaren voor doe.

Mensen help ik graag nieuwe focus en richting te vinden in werk, daar waar ze dat zelf lastig vinden. Bijvoorbeeld bij ontslag of een reorganisatie die zich acuut aandient. Daarnaast komt het vaak voor dat mensen een loopbaanontwikkeling willen doormaken, maar deze niet genoeg concreet kunnen maken. Ook coach ik mensen die steviger in hun schoenen willen staan, in werk en privé. Het ontdekken van lang bestaande gedragspatronen, die belemmerend werken, is een belangrijke eerste stap. Het vervolgens vinden van alternatieven leidt tot persoonlijke groei, die ook als professional zijn vruchten zal afwerpen.

Door werkervaring en opleidingen begeleid ik mijn cliënten op een diepere laag, voorbij de ‘oppervlakkige tips en technieken’ die maar zelden het gewenste effect hebben. Ik wil zorgen voor een blijvende impact, een duurzame verandering in gedrag van mensen. De mensen die ik heb begeleid, koppelen terug dat mijn ondersteuning betrokken en resultaatgericht is en dat ik maatwerk lever.

In mijn werk als coach heb ik vele honderden mensen kunnen helpen, vanuit alle achtergronden en disciplines. Ook heb ik ervaring binnen een groot intern mobiliteitscentrum; ik ben anderhalf jaar lang gedetacheerd geweest bij Rijkswaterstaat.

Veel van mijn coachsessies zijn in de vorm van wandelcoaching. Iets wat ik heb ontdekt sinds het uitbreken van de Coronapandemie, maar inmiddels een vaste werkvorm is geworden. Het wandelen levert andere gesprekken op dan in een coachkamer. Iedere ochtend sta ik op met klassieke muziek, wat samen met een kop goeie koffie voor mij dé basis is voor een mooie dag. Ook mijn andere muzikale passie mag ik graag uitleven: niets lekkerder dan met pittige elektronische dansmuziek in de auto terug naar huis te rijden. Luisteren en actie dus!

Wat kan Olivier Schneider voor jou betekenen?

Bel 030 – 602 00 00 of mail naar info@menea.nl om met één van onze medewerkers te spreken of laat ons bellen door onderstaand uw telefoonnummer achter te laten