Mens & Werk – Werknemers Outplacement

Outplacement

Heb je te horen gekregen dat je wordt ontslagen, bijvoorbeeld omdat er een reorganisatie plaatsvindt? Dan is onzekerheid aan de orde van de dag. Jouw hamvraag luidt: wat nu? Als je nog een baan hebt maar je wordt met ontslag bedreigd, dan kan outplacement een goede manier zijn om sneller een nieuwe baan te vinden. Laat Menea je helpen bij het vinden van een passende oplossing. Heb je ooit gehoord van outplacement? Wij leggen het jou uit, want mensen die kiezen voor outplacement vinden vaak sneller een baan dan mensen die zelfstandig solliciteren.

Afscheid nemen van je oude baan… wat nu?

Je verliest je baan en dat baart je zorgen. Wat ga je hierna doen? Hoe moet het met de financiën? Ben je nog wel gewenst op de arbeidsmarkt? Je moet een nieuwe manier vinden om in je onderhoud te voorzien – het liefst middels een leuke baan die bij je past, omringd door fijne collega’s. Mogelijk heeft je huidige werkgever je verteld dat je gebruik kunt maken van outplacement, waarbij je hulp krijgt bij het vinden van een nieuwe baan buiten het bedrijf waar je nu werkt. Maar wat houdt zo’n traject nu precies in? En nog belangrijker: wat levert het je op?

Wat kan Menea voor je betekenen?

Volg je een outplacementtraject bij ons, dan starten we met een intakegesprek. Hierbij maak je kennis met de adviseur, die samen met jou de beste weg naar een nieuwe baan bepaalt. Vervolgens stellen we een plan op waarin persoonlijk inzicht, arbeidsmarktverkenning en arbeidsmarktbenadering aan bod komen. We zetten zo vroeg mogelijk een capaciteitentest in. Hieruit komt namelijk altijd iets positiefs: je ziet wat jouw sterke punten zijn. Ook bieden wij je hulp bij een effectief cv, een goede pitch en een sterke online presentatie. Daarnaast geven we je handvatten voor netwerk- en sollicitatiegesprekken. Omdat wij met 30 jaar ervaring een zeer breed netwerk hebben, gaan we ondertussen actief op zoek naar matches. Mochten we er een zien, dan introduceert onze adviseur jou bij de HR-persoon in kwestie. Het traject eindigt niet met jouw plaatsing in een nieuwe functie. Onze adviseur houdt contact met je om te kijken hoe het gaat en om eventuele vragen te beantwoorden.

Interesse in een outplacementtraject bij Menea?

Moet jij op zoek gaan naar een nieuwe functie en wil je hierbij worden ontzorgd? Neem gerust contact op met Menea. We bespreken de mogelijkheden graag met je.

We hebben een zeer prettige ervaring met Menea, zij verzorgen onze verzuim en re-integratie sinds eind 2012, we kunnen ons niet meer indenken hoe het was voor die tijd.