Yes! Lekker!

Waarom is een assessment zo belangrijk?

Alles moest in vrije korte tijd rondkomen, omdat het assessment veelal aan het einde van de procedure en tegelijk het eind van de maand zit, altijd spannend natuurlijk. Samen met een adviescommissie bestaande uit ouders, leerlingen en leerkrachten vonden de eerste selectie rondes plaats en daarna volgde het assessment. Een beoordelingsprogramma dat een dag duurt en waarmee de kandidaten uitgebreid in kaart zijn gebracht. Hier moet echt tijd en rust voor worden genomen. Een programma op maat, toegesneden op het onderwijs met veel ruimte voor persoonlijke reflectie. Is de nieuwe werkplek echt de beste werkplek voor de kandidaat?

Hogedrukpan

Tijdens een assessment creëer je een soort hogedrukpan-situatie. Je test werk- en denkniveau, onderzoekt drijfveren en persoonlijkheid, en neemt gedrag en vaardigheden onder de loep. Voor een kandidaat een behoorlijke intensieve dag. Voor een organisatie een investering met een hoge opbrengst. Je weet meteen op welke punten je de gekozen kandidaat kunt stimuleren en ontwikkelen. Daarnaast wordt het ook duidelijk wanneer de kwaliteiten van de kandidaat niet aansluiten op de vereisten van de functie.

Bedrijf en nieuwe directie op weg helpen

Een assessment biedt ook uitkomst als er organisatieveranderingen worden verwacht waar hogere eisen aan de kandidaat worden gesteld. Hier speelde de vraag of de nieuwe directie de ingezette ontwikkelingen een verdere boost zou kunnen geven. Wat de aanleiding ook is, uiteindelijk heeft een assessment altijd hetzelfde doel: zowel het bedrijf als de medewerker verder op weg helpen en dat is hier goed gelukt!

Yvette Kmieciak is manager bij Psychologisch Adviesbureau Hof

LinkedIn
Twitter
Facebook

Duurzame inzetbaarheid in het onderwijs

De werkdruk op leerkrachten is al jarenlang veel te hoog: steeds meer leraren hebben stress en vinden geen of een stuk minder plezier in hun werk. Zonde! Want hierdoor stroomt personeel weg en wordt nieuw personeel afgeschrikt.

Als schoolleider sta je voor een dubbele uitdaging: aan de ene kant wil je binnen het onderwijs nieuw personeel aantrekken en aan de andere kant wil je het personeel dat er is, zo goed mogelijk aan het werk houden.

We delen in deze whitepaper 9 tips en tricks voor een vitale onderwijsorganisatie waar leerkrachten het werkgeluk weer terugvinden. Ook leggen we de kern van het probleem bloot. Waardoor stroomt personeel weg of valt personeel uit binnen de onderwijssector?

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen Menea?

Menea zet in beweging