Word je ontslagen, bijvoorbeeld omdat er een reorganisatie plaatsvindt?

Dan is onzekerheid aan de orde van de dag. Wat nu? Als je nog een baan hebt maar er is kans op ontslag, dan kan outplacement een goede manier zijn om sneller een nieuwe baan te vinden. Laat Menea je helpen bij het vinden van een passende oplossing. 

Wat Menea voor jou kan betekenen

Je verliest je baan en dat baart je zorgen. Wat ga je hierna doen? Hoe moet het met de financiën? Ben je nog wel gewenst op de arbeidsmarkt? Je moet een nieuwe manier vinden om in je onderhoud te voorzien – het liefst middels een leuke baan die bij je past, omringd door fijne collega’s. Mogelijk heeft je huidige werkgever je verteld dat je gebruik kunt maken van outplacement, waarbij je hulp krijgt bij het vinden van een nieuwe baan buiten het bedrijf waar je nu werkt. Maar wat houdt zo’n traject nu precies in? En nog belangrijker: wat levert het je op? 

“We hebben een zeer prettige ervaring met Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.”

Een outplacementtraject

We starten met een intakegesprek. Hierbij maak je kennis met onze adviseur, die samen met jou de beste weg naar een nieuwe baan bepaalt. Vervolgens stellen we een plan op waarin persoonlijk inzicht, arbeidsmarktverkenning en arbeidsmarktbenadering aan bod komen. We zetten een capaciteitentest in waardoor je ziet wat jouw sterke punten zijn. We helpen met het maken van een effectief cv, een goede pitch en een sterke online presentatie. Daarnaast geven we je handvatten voor netwerk- en sollicitatiegesprekken. Omdat wij met 30 jaar ervaring een zeer breed netwerk hebben, gaan we ondertussen actief op zoek naar matches. Het traject eindigt niet met jouw plaatsing in een nieuwe functie. Onze adviseur houdt contact om te kijken hoe het gaat en om eventuele vragen te beantwoorden.

Wil je geholpen worden met het vinden van een nieuwe passende baan? We bespreken de mogelijkheden graag met je. 

Neem contact op