Post-COVID

Wat te doen als een medewerker post-COVID (b)lijkt te hebben?

In ons land zijn tot nu toe ruim acht miljoen mensen besmet geraakt met het COVID-virus. Daarvan heeft tien tot twintig procent langdurige klachten, soms met het gevolg dat werk niet meer zoals eerder, of helemaal niet, kan worden uitgevoerd. Wat als jouw medewerker post-COVID (b)lijkt te hebben?

Long covid

Wat is post-COVID?

Er is sprake van post-COVID wanneer je drie maanden na een coronabesmetting nog klachten hebt die zo goed als zeker het gevolg zijn van die besmetting. De verscheidenheid aan klachten is enorm, maar de belangrijkste zijn: moeite met fysieke inspanning, extreme moeheid, concentratieproblemen, niet op woorden kunnen komen en slaapproblemen.   

Medewerker(s) met post-COVID? Een aanpak op maat is aan te raden!

Op dit moment coacht Menea tientallen mensen van werk naar werk die te maken hebben met beperkingen ten gevolge van post-COVID. We merken dat bepaalde behoeften bij deze groep mensen heel specifiek zijn, zodat een innovatieve aanpak op maat nodig is. Deze nieuwe aanpak zijn we daarom op dit moment aan het ontwikkelen met subsidie van Erasmus+

Dit zijn basisprincipes die wij meenemen met de begeleiding van een medewerker die post-COVID heeft

Iedere medewerker is uniek

Juiste diagnose bepalen

Grenzen respecteren

Belang van erkenning

Behandel symptomen op zich

Behandel symptomen op zich

Inzet juiste specialist

Hulp nodig bij de begeleiding van een medewerker met post-COVID?

We gaan graag in gesprek om te kijken hoe de coaches van Menea een aanpak op maat kunnen realiseren om jouw medewerker zo goed mogelijk te helpen. Ons uitgangspunt: we kijken vooral naar wat iemand wél kan.