STAP budget

Aan de slag met je eigen ontwikkeling, voor een nieuwe óf je huidige baan? Zet dan jouw
STAP-budget in bij Menea!

Denk jij wel eens na over het volgen van een opleiding om jouw positie op de arbeidsmarkt te verstevigen? Dan ben je echt niet de enige. Leren is hip!  

Zo blijf je up-to-date

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er gebeurt op de arbeidsmarkt. Functies binnen organisaties veranderen continu… Maar zolang jij blijft leren is dat natuurlijk geen probleem. Wil je ook meegroeien en relevant blijven voor de organisatie waarvoor je werkt of misschien voor een nieuwe werkgever? Investeer dan tijd en maak gebruik van het STAP-budget. Ook een fijne bijkomstigheid: leren draagt bij aan jouw mentale gezondheid, het is wetenschappelijk bewezen dat het goed is om nieuwe dingen te blijven ondernemen. 

Voordelen voor werkgevers

Lees je dit artikel toevallig vanuit je rol als werkgever? Dan is het goed om jouw medewerkers te stimuleren om van het STAP-budget gebruik te maken. Dit heeft vele voordelen voor jouw organisatie, namelijk: 

 • Het motiveert jouw medewerkers 
 • De kennis binnen jouw organisatie neemt toe 
 • Het zorgt voor meer werkplezier
 • Vacatures worden – ook intern – beter opgevuld 
 • Je houdt medewerkers langer in dienst **

Ben je al enthousiast? Wij bieden de volgende opleidingen aan.  

Opleiding 1 Sollicitatievaardigheden

Zie jij de krappe arbeidsmarkt als een kans om een volgende stap te maken? Wil je jouw sollicitatievaardigheden een boost geven? Dan is deze trainingsdag iets voor jou! Gedurende deze training leer je wat solliciteren anno 2022 inhoudt.
Inhoud van deze opleiding
 • Onderdeel 1 Cv & Brief
  In deze training leer je een cv te maken, dan wel je bestaande cv te toetsen aan de eisen die aan een modern cv worden gesteld. Daarnaast besteden we aandacht aan het schrijven van een brief. Hoe kijk je naar vacatures? Welke vragen stel je in een informatief telefoongesprek als je een vacature hebt gevonden? We maken een vacature-analyse en stellen een sollicitatiebrief op.
 • Onderdeel 2 Presenteren met PIT
  In deze training ga je aan de slag met de ‘elevator pitch’: een korte krachtige boodschap die jouw unieke talent zichtbaar maakt en interesse wekt bij de ander. We oefenen vanuit meerdere invalshoeken zodat je dé manier kan vinden die bij jou past. We gaan ook met elkaar oefenen en aan de slag! Dit is wel zo leerzaam en het biedt meteen een kans om feedback te krijgen en verwerken. Na de training ga je naar huis met een concrete pitch.
 • Onderdeel 3 Sollicitatiegesprekken
  Hoe bereid je je voor op een sollicitatiegesprek? Welke vragen kun je verwachten? Hoe presenteer je jezelf? Hoe ga je om met lastige vragen? Welke vragen kun je zelf stellen? In deze training oefen je met het voeren van een sollicitatiegesprek. Na afloop kun je met een gerust hart solliciteren!
 • Heb jij interesse om deze training bij ons te volgen? Meld je dan aan via info@menea.nl en vermeld hierin dat je interesse hebt in de opleiding ‘Sollicitatievaardigheden’.

Opleiding 2 Netwerken en social media

Netwerken is onmisbaar als je op zoek bent naar een nieuwe baan. Maar wat is netwerken? Hoe zet je jouw netwerk effectief in en wat is hierin belangrijk? Gedurende deze trainingsdag leer je alle do’s en dont’s van het netwerken en gebruik van social media.
Inhoud van deze opleiding
 • Onderdeel 1 Social media / LinkedIn
  In de huidige arbeidsmarkt zijn zichtbaarheid en het gebruik van netwerken steeds belangrijker. Social media, zoals LinkedIn, zijn daarbij onmisbaar. Maar hoe laat je jouw LinkedIn-profiel optimaal voor je werken? In deze training leer je hoe je een professioneel profiel maakt op LinkedIn en hoe je over jezelf kunt schrijven om goed vindbaar en zichtbaar te worden, zodat de juiste vacatures op jouw pad komen.
 • Onderdeel 2 Netwerken
  In de zoektocht naar een nieuwe baan, of bij het opstarten van een eigen onderneming, is netwerken essentieel, zowel online als offline. Maar wat kun je vragen, vertellen en hoe leer je nieuwe mensen kennen? In deze workshop leer je waarom netwerken belangrijk is, welke manieren van netwerken er zijn en wat de do’s en de don’ts zijn. Kortom: je leert netwerken op een manier die bij jou en bij jouw zoekvraag past.
 • Heb jij interesse om deze training bij ons te volgen? Meld je dan aan via info@menea.nl en vermeld hierin dat je interesse hebt in de opleiding ‘Netwerken en social media’.

Tips om jouw kans bij een aanvraagmoment te vergroten

Tip 1 – Log op de dag van de aanvraag meteen om 10:00 in  

Tip 2 – Blijf netjes in de wachtrij en sluit het venster niet  

Tip 3 – Ververs bij een foutmelding de pagina, als dit niet werkt open dan een nieuw tabblad of gebruik een andere browser 

Tip 4 – Verloopt jouw DigiD tijdens de inlog? Sluit dan niet af, want je behoudt dezelfde plek in de wachtrij 

Tip 5 – Vul bij het zoeken naar jouw opleiding of training alleen de naam in van de training/opleiding, de naam van de opleider en de plaatsnaam 

Tip 6 – Vraag je jouw budget aan via je mobiel? Scroll dan helemaal naar beneden voor de belangrijke knoppen