Een succesvol re-integratietraject bij het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis 

In deze casestudy vertelt Tessa de Boer hoe ze na een burn-out werd begeleid naar nieuw werk door onze loopbaancoach Menekse Polat. Tessa vond een passende functie als planner bij het Antoni van Leeuwenhoek. Dit ziekenhuis bood haar de mogelijkheid om haar re-integratieproces voort te zetten en zich verder te ontwikkelen in haar nieuwe rol! 

We gaan in gesprek met Tessa de Boer én haar nieuwe manager Lizet den Ruijter, teamleider van de polikliniek in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Tessa startte haar re-integratietraject in februari bij Menea; ze werd gekoppeld aan onze loopbaancoach Menekse Polat.  

Op zoek naar nieuwe mogelijkheden bij een andere werkgever 

Tijdens Tessa’s ziekteperiode werd na verloop van tijd re-integratie spoor 2 ingezet, wat betekende dat ze op zoek moest gaan naar een andere werkgever. Menekse bood ondersteuning bij het vinden van geschikte vacatures en het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden. Tessa: “We hadden een verkennend gesprek waarin we onze wensen en verwachtingen bespraken. Het klikte gelijk en ik voelde me begrepen.” 

Handvatten die een loopbaancoach kan geven  

Tijdens het re-integratieproces had Tessa uiteraard regelmatig contact met Menekse. Ze hielp Tessa bij het herwinnen van zelfvertrouwen en het (h)erkennen van haar sterke punten. Wat zijn leerpunten geweest en hoe is ze – ook op persoonlijk vlak – gegroeid? “Tijdens het traject realiseerde ik me dat tegenslagen niet altijd persoonlijk opgevat hoeven te worden en dat ik kon vertrouwen op mijn eigen capaciteiten,” vertelt Tessa. “Daar ben ik erg blij mee!”  

Kennismaking met het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis 

Via de recruiter van het ziekenhuis kwam teamleider Lizet den Ruijter in contact met Tessa. In het kennismakingsgesprek hadden Lizet en Tessa meteen een klik. De teamleider in het Antoni van Leeuwenhoek snapt dat het voor een werkgever spannend kan zijn om in zee te gaan met iemand die net uit een burn-out komt. “Maar elke persoon en situatie is anders. En door goed in gesprek te gaan kan je inschatten of er een match is en of het kans van slagen heeft.”  

De meerwaarde van open communicatie en maatwerk tijdens een re-integratie 

Het ziekenhuis bood Tessa eerst een werkervaringsplaats aan, die later werd omgezet naar een vaste aanstelling. Lizet benadrukt het belang van goede begeleiding. “Het is essentieel om zorgvuldig te kijken naar de belastbaarheid van een medewerker die uit een burn-out komt en in samenspraak het traject vorm te geven. Zo hebben we Tessa voorzichtig laten opbouwen en met regelmaat geëvalueerd.” 

Tessa zit nu helemaal op haar plek  

Het Antoni van Leeuwenhoek hield ook rekening met Tessa’s achtergrond en ervaringen; eerst werkte ze namelijk in de toeristensector. Mede door deze achtergrond kreeg Tessa de functie van planner toegewezen, waarbij ze verantwoordelijk is voor het plannen van afspraken en het bieden van ondersteuning aan patiënten. “Het is een heel andere branche, maar ik ben blij dat ik een functie heb gevonden waarin ik mensen kan helpen zonder de commerciële druk van mijn vorige baan.” 

Dankbaar voor deze kans 

Als laatste wil Tessa meegeven dat ze Menekse én het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis erg dankbaar is voor deze kans. “Het voelt alsof het zo had moeten zijn. Ik ben goed opgevangen en heb de ondersteuning gekregen die ik nodig had. Ik kijk met veel positiviteit naar de toekomst.” Ook Lizet is erg tevreden over het verloop van het traject. “We zijn erg blij met Tessa en haar inzet. Ze past perfect in ons team!” 

Wij kunnen natuurlijk zelf vertellen over onze organisatie, maar dat laten we toch liever aan onze collega’s over!

Ben je al een stap verder in je zoekproces?
Bekijk deze functies eens...

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen Menea?

Overspannen arbeidsmarkt? Met interne mobiliteit ontdek je het potentieel dat je al in huis hebt!

Menea zet in beweging