Veranderende arbeidsmarkt 45-plussers in het gedrang

Veranderende arbeidsmarkt 45-plussers in het gedrang

In een veranderende arbeidsmarkt, is er een groep werknemers die in het gedrang kan komen: de 45-plussers. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vindt het belangrijk dat 45-plussers hun loopbaan in eigen hand nemen, daarom kan je sinds kort gratis gebruik maken van een 45PLUS regeling. Als loopbaanexperts bij Menea springen wij hier daar natuurlijk op in.

Benieuwd naar de gratis 45-plus loopbaanbegeleiding?

Ook voor de 45-plusser in kwestie is het verstandig na te denken over de toekomst en persoonlijke ontwikkeling. Maar in de praktijk komt men daar niet altijd aan toe. Zeker niet als iemand goed op z’n plek zit en een druk leven leidt. Vaak werkt een 45-plusser al ruim 20 jaar, maar is daarmee eigenlijk pas op de helft van z’n loopbaan. Wordt het dan geen tijd om de regie in handen te nemen?

45-plus en nu?

Stel je bent zelf 45 plus en je overziet je loopbaan; waar sta je nu dan eigenlijk? Een lastige vraag, helemaal als je ‘m alleen moet beantwoorden. Samen met een loopbaancoach kun je een antwoord proberen te vinden. Wat kan ik, wat wil ik, hoe ziet de toekomst van mijn vak eruit en wat is ervoor nodig om in de toekomst gezond en met plezier te blijven werken?

Geen budget? Geen probleem!

Tja, dat klinkt leuk allemaal, maar vaak heeft een bedrijf hiervoor geen budget beschikbaar. Maar wist je dat je sinds kort gratis gebruik kunt maken van een 45PLUS regeling? Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vindt het belangrijk dat 45-plussers hun loopbaan in eigen hand nemen en financieren daarom deze mooie kans. Dat is nog eens goed nieuws, dat we graag met je delen.

Gratis individuele loopbaanbegeleiding

Als loopbaanexperts springen wij daar natuurlijk op in. We hebben een speciaal programma opgesteld: Ontwikkeladvies 45PLUS. Ook leidinggevenden komen in aanmerking voor zo’n traject. Met behulp van een ontwikkelassessment en individuele loopbaanbegeleiding wordt iemand op weg geholpen. Met als resultaat een persoonlijk ontwikkelplan voor de komende jaren. Misschien wil iemand zich verder ontwikkelen of een loopbaanswitch maken? Mensen kijken weer met nieuwe inzichten en energie naar hun eigen loopbaan! En als bedrijf ontvang je handvatten om hun inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te verbeteren.

PS: Wil je meer informatie of wil je weten voor wie dit aanbod geldt? Klik dan op Ontwikkeladvies 45PLUS van Menea en neem contact met ons op.

LinkedIn
Twitter
Facebook

Duurzame inzetbaarheid in het onderwijs

De werkdruk op leerkrachten is al jarenlang veel te hoog: steeds meer leraren hebben stress en vinden geen of een stuk minder plezier in hun werk. Zonde! Want hierdoor stroomt personeel weg en wordt nieuw personeel afgeschrikt.

Als schoolleider sta je voor een dubbele uitdaging: aan de ene kant wil je binnen het onderwijs nieuw personeel aantrekken en aan de andere kant wil je het personeel dat er is, zo goed mogelijk aan het werk houden.

We delen in deze whitepaper 9 tips en tricks voor een vitale onderwijsorganisatie waar leerkrachten het werkgeluk weer terugvinden. Ook leggen we de kern van het probleem bloot. Waardoor stroomt personeel weg of valt personeel uit binnen de onderwijssector?

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen Menea?

Overspannen arbeidsmarkt? Met interne mobiliteit ontdek je het potentieel dat je al in huis hebt!