Ik wil voor mezelf beginnen

Is ondernemen iets voor jou?

Wat komt er kijken bij een eigen onderneming? Welke financiële gevolgen horen bijvoorbeeld bij het zelfstandig ondernemerschap? Wat zijn de mogelijkheden vanuit mijn huidige financiële situatie? En niet geheel onbelangrijk: past het ondernemerschap wel écht bij mij? De coaches van Menea helpen je graag bij het beantwoorden van dit soort vragen. 

Zelfstandig ondernemerschap: iets voor jou of toch niet?

Je werkt al jarenlang in loondienst, maar het ondernemerschap kriebelt. Of je bent momenteel op zoek naar een baan en overweegt ondernemerschap als alternatief voor een loondienstverband. Een overstap vraagt om een grote verandering in je mindset. De centrale vraag is of het zelfstandig ondernemerschap écht bij jou past. Maar hoe kom je hierachter? 

“Het trainingsmateriaal is actueel en ook aangepast aan onze praktijk.” –  

Dit kan Menea voor je betekenen

Wij hebben coaches in huis die gespecialiseerd zijn in de begeleiding naar het zelfstandig ondernemerschap. Enkele coaches zijn zelf ook ondernemer en hebben alle fases van het ondernemerschap doorlopen. Daardoor hebben we aan den lijve ondervonden wat het betekent om ondernemer te zijn. We kunnen dus als geen ander testen of het zelfstandig ondernemerschap bij jouw persoonlijkheid past en welke financiële gevolgen het heeft.  

Dit doen we onder andere met een ondernemersscan, die jouw aanleg, kwaliteiten, ontwikkelpunten en ontwikkelbaarheid als potentiële ondernemer in kaart brengt. Daarnaast delen we onze actuele kennis van wet- en regelgeving met je, zodat je eventuele valkuilen kunt vermijden. We ondersteunen je in het maken van een businessplan, het eventueel aanvragen van een startersregeling en het inschrijven bij de Kamer van Koophandel en Belastingdienst. Onze coaches helpen je om weloverwogen beslissingen te nemen, risico’s af te dekken en kansen optimaal te benutten! 

Hulp en expertise nodig bij het maken van de juiste keuze? 

Vind je het prettig om professioneel advies in te winnen voordat je een beslissing neemt? Wil je de stap naar zelfstandig ondernemerschap niet alleen nemen? Neem gerust contact met ons op. We bespreken de mogelijkheden graag met je.