Ik zoek een andere werkgever

Een succesvolle zoektocht naar een nieuwe baan

Word je ontslagen, bijvoorbeeld omdat er een reorganisatie plaatsvindt? Dan is onzekerheid aan de orde van de dag. Wat nu? Onze coaches helpen je graag bij het vinden van een passende nieuwe baan!  

Wat Menea voor jou kan betekenen

Je verliest je baan en dat baart je zorgen. Wat moet je gaan doen? Welke gevolgen heeft het voor je financiële situatie? Ben je nog wel interessant binnen de huidige arbeidsmarkt? Misschien heeft je huidige werkgever je verteld dat je gebruik kunt maken van outplacementbegeleiding, waarbij je hulp krijgt bij het vinden van een nieuwe baan buiten het bedrijf waar je nu werkt. Maar wat houdt zo’n traject nu precies in? En nog belangrijker: wat levert het je op?  

Menea is een professionele organisatie die gebruikmaakt van goed onderbouwde producten en goed onderlegde mensen en daarnaast kiezen ze voor een menselijke en persoonlijke benadering.”

Een outplacementtraject bij Menea

We starten met een intakegesprek. Hierbij maak je kennis met onze loopbaancoach, die samen met jou de beste weg naar een nieuwe baan bepaalt. Vervolgens stellen we een plan op waarin persoonlijk inzicht, arbeidsmarktverkenning en arbeidsmarktbenadering aan bod komen.  

We zetten een capaciteitentest in waardoor je ziet wat jouw sterke punten zijn. We helpen met het maken van een effectief cv, een goede pitch en een sterke onlinepresentatie. Daarnaast geven we je handvatten voor netwerk- en sollicitatiegesprekken. Omdat wij met ruim 30 jaar ervaring een zeer breed netwerk hebben, gaan we ondertussen actief op zoek naar matches. Je maakt dus gebruik van het netwerk van Menea en onze coaches! 

Het traject eindigt niet met jouw plaatsing in een nieuwe functie. Onze coach houdt contact om te kijken hoe het gaat en om eventuele vragen te beantwoorden. 

Wil je hulp bij de zoektocht naar een nieuwe passende baan? 

We bespreken de mogelijkheden graag met je.