Met bevlogenheid en bezieling terug op de werkvloer

menea-met-bevlogenheid-en-bezieling-terug-op-de-werkvloer

Bij Menea werken we met een team van vaste adviseurs die veel plezier hebben in hun werk. Zij delen graag hun ervaringen en kennis met andere, via een traject of onze website. Dit motiveert onze adviseurs enorm. Menea en onze adviseurs delen graag deze kennis door te bloggen. Bijvoorbeeld over de nieuwste HR-ontwikkelingen, duurzame inzetbaarheid of millennial coaching.

Waarom wij ons werk zo leuk vinden?

De aanleiding is soms minder leuk, want mensen komen niet altijd even vrolijk bij ons binnen. Maar door kennis en ervaring weten we dat het aan het eind goed met ze komt. En als eenmaal de energie weer stroomt, helpen we ze passende keuzes te maken. Dan zie je de bevlogenheid en bezieling terugkomen. Als een kandidaat aan het einde van een traject lachend de deur uitloopt, motiveert dat enorm. Helemaal voor een organisatie die plezier in werk bij anderen centraal heeft staan. Als onze adviseurs tevreden aan het werk zijn, kunnen zij de mensen die ze begeleiden vast ook het juiste duwtje geven, toch?

Meer weten over de nieuwste HR-ontwikkelingen?

Bedrijven zijn continu in beweging en outplacementre-integratieloopbaan coaching en mobiliteit zijn termen die hierbij horen. Onze veertig vaste adviseurs zijn goed geschoold en hebben naast ruime HR-ervaring vaak ook nog een psychologische achtergrond. Het is een team dat veel plezier heeft in het werk en zij willen hun bijzondere ervaringen graag met je delen.

Preventieve mobiliteit en duurzame inzetbaarheid

Vandaar dat we gaan bloggen met uiteenlopende verhalen. Bijvoorbeeld over persoonlijke groei binnen een baan, de rol van de werkgever, wat oudere mensen kunnen doen om bij te blijven of hoe je talent intern doorontwikkelt en vasthoudt binnen een bedrijf. Misschien heb je weleens gehoord van preventieve mobiliteit? Dan laat je mensen bewegen, voordat het te laat is. Of neem duurzame inzetbaarheid: medewerkers blijven bij de tijd, onderhouden zichzelf, en blijven zo aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt. Dat kan knap lastig zijn bij mensen die veertig jaar in dezelfde baan zijn blijven hangen. Hoe moeten zij zichzelf blijven vernieuwen?

‘Ik voel me niet helemaal op mijn plek’

En saai wordt het niet, want de arbeidsmarkt is continu in beweging. Momenteel moeten bedrijven veel moeite doen mensen binnen te krijgen, maar de economische situatie is veranderlijk. Dat heeft meteen weerslag op ons werk. Als het tij tegenzit, begeleiden we mensen bij hun ontslag en als het economisch goed gaat, helpen we personeel in beweging te komen. Zo hoor je tegenwoordig mensen weer zeggen ‘ik voel me niet helemaal op mijn plek’. Een paar jaar terug was dat nog anders!

Nieuwe trend: millennial coaching

In economische hoogtij dagen wordt veel gevraagd van medewerkers, waardoor burn out en werkstress op de loer liggen. Wist je dat je dit tijdig kunt signaleren? Verder willen we het hebben over millennial coaching, voor jonge mensen die vroeg opgebrand raken en keuzes hebben gemaakt die niet bij hen passen. Maar ook ouderen binnen een bedrijf komen aan bod. Hoe kun je daar het beste mee omgaan? En vergeet niet re-integratie. Hoe vaak komt het niet voor dat een medewerker niet meer terug kan komen in de organisatie. Je leest er meer over in onze volgende blogs!

Duurzame inzetbaarheid in de industrie

Outsourcing naar lagelonenlanden, verregaande automatisering en de mechanisering van processen zijn momenteel dé trends in de Nederlandse (maak)industrie. De uitdaging is om de producten die we in Nederland produceren betaalbaar te houden. Hiervoor zijn gezonde medewerkers nodig die plezier in hun werk hebben, met een laag ziekteverzuim en een hoge productiviteit. 

Dat aanlokkelijke doel bereik je echter niet zonder de nodige obstakels. Want hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat een productiemedewerker in een betonfabriek ook na zijn vijftigste nog gezond en vitaal naar zijn werk gaat? En hoe stimuleer je de bereidheid van mensen om te leren, zeker wanneer ze niet dolenthousiast over hun baan zijn? Om nog te zwijgen over schuldenproblematiek, die juist onder mensen met praktische beroepen relatief vaak voorkomt…

Om directeuren, (HR-)managers en andere betrokkenen in de industrie met deze problematiek te ondersteunen delen we in dit document onze best practices.  

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen Menea?